Eurokomisařka Creţu: Česká republika má moji podporu

31.03.2015 21:03

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se tento týden setkala s evropskou komisařkou Corinou Creţu. Hlavním tématem pracovní návštěvy byly evropské fondy, a to jak problematika dočerpání končícího programového období, tak stav schvalování nových programů.

Eurokomisařka Creţu: Česká republika má moji podporu
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Seznámila jsem eurokomisařku s aktuálním stavem čerpání evropských fondů. Shodly jsme se, že kvalita podpořených projektů je klíčovým kritériem, nejde jen o rychlost dočerpání prostředků. Příprava kvalitních projektů je zásadní i pro nové programové období. S eurokomisařskou jsme se dohodly na častějším sdílení informací v oblasti čerpání evropských fondů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Těší mne, že jsem měla příležitost projednat s ministryní Šlechtovou situaci v oblasti provádění operačních programů z období 2007–2013 i diskutovat o probíhajících jednáních o operačních programech pro nové období 2014–2020. Ujistila jsem ministryni a její kolegy, že se mohou spolehnout na moji podporu i na součinnost Komise, abychom zajistili, že evropské fondy budou v České republice využity podle očekávání občanů a v souladu se zásadami politiky soudržnosti,“ doplnila eurokomisařka Corina Creţu.

Komisařka je členkou kolegia komisařů Evropské komise a je zodpovědná za regionální politiku a za správu evropských strukturálních a investičních fondů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…