Europoslanci Mach a Zdechovský píší norské vládě

15.10.2015 15:48

Europoslanci Petr Mach (Svobodní) a Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) napsali otevřený dopis norské vládě kvůli kauze zadržovaných českých dětí.

Europoslanci Mach a Zdechovský píší norské vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

P. Mach k tomu říká: „Poradili jsme se, jak dál pomoci Evě Michalákové dostat ukradené děti zpět. Jsme přesvědčeni, že naše vláda musí jednat s norskou o dohodě, na jejímž základě by byly děti vydány do České republiky. V tom duchu jsme norské vládě napsali dopis.“

Otevřený dopis Norské vládě

Erna Solberg
Předsedkyně vlády Norského království
Kontaktní kancelář Předsedkyně vlády
Postboks8001  Dep, 0030 Oslo

Vážená paní předsedkyně,

v minulých měsících veřejnost v naší zemi otevřeně podporovala paní Michalákovou v její snaze získat zpět své odebrané děti. Její chlapci byli uneseni na základě vymyšlených důkazů o údajném zneužívání. Žádné z těchto tvrzení však nikdy nebylo prokázáno a představitelé policie navíc potvrdili nevinu matky. Nicméně úřady se rozhodly vzít děti natrvalo.

Norská vláda slíbila, že adopce chlapců nepřichází v úvahu a my jsme těmto slovům slepě uvěřili. Nyní je pověst Norského království v troskách. Jak může národ, který každý rok hostí předávání Nobelovy ceny míru, porušit svůj slib?

Mnoho Čechů věřilo, že Norsko je jedna z nejvyspělejších zemí světa a měli jej za vzor. Až do této doby se v souvislosti s Norskem hovořilo v superlativech. Nyní se cítíme zklamáni a rozzlobeni.

Stejný systém jako „Barnevern“ je nyní zaváděn v naší zemi, a to za podpory peněz z Vašich Norských fondů. Mluvíme jménem lidí, kteří odmítají tyto peníze!

Naše země spolu navzájem obchodují. Vy kupujete naše auta a my dovážíme Váš zemní plyn a ryby. To je dobré. Ale prosím, nedovážejte nám Váš systém Barnevern a nechte tyto peníze v kapsách norských daňových poplatníků.

Norský velvyslanec v Bruselu prohlásil, že jediná možnost, jak matka získá děti zpět, spočívá v tom, že česká a norská vláda uzavřou dohodu o vrácení chlapců do České republiky, jejíž jsou občany. Doufáme, že tato jednání brzy začnou.

S pozdravem

Petr Mach
poslanec Evropského parlamentu

Tomáš Zdechovský
poslanec Evropského parlamentu

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.