Europoslanec Poc: Trvalý relokační mechanismus je nerealistický projekt

08.04.2016 14:45

„Delegace ČSSD v Evropském parlamentu nesouhlasí a nebude souhlasit s žádným systémem povinných kvót. Jsme v tomto ohledu zajedno s Vládou České republiky a neshodujeme se s kolegy z některých států EU, které nejsou ochotny pochopit realitu situace v Evropské unii,“ říká Pavel Poc, vedoucí delegace českých europoslanců.

Europoslanec Poc: Trvalý relokační mechanismus je nerealistický projekt
Foto: archiv PP
Popisek: Europoslanec Pavel Poc (ČSSD)

Dohoda s Tureckem, která se snaží ulehčit Řecku od náporu běženců, je v samém počátku. Riziko, že toto řešení vystaví zvýšenému tlaku Itálii, je velké. Musíme proto přemýšlet nad tím, jak hraničním státům opravdu pomoci. Tato pomoc se musí soustředit především na zajištění ochrany vnější hranice Evropské unie. Neustálé pokusy o implementaci trvalého přerozdělovacího mechanismu, který členské státy EU nemohou přijmout, obcházejí příčinu migrační krize a nijak nepřispívají k jejímu řešení.

Dublinský systém není ideální, a proto jeho revize ve snaze zefektivnění je nutná, ovšem lpění na přerozdělovacích mechanismech celkovou situaci spíše zhorší. O návrzích Komise se dnes v některých českých médiích automaticky mluvilo jako o přijatých rozhodnutích, ačkoliv je téměř jisté, že členské státy EU návrhy Evropské komise odmítnou. Jsme přesvědčení, že se zvyšuje počet těch, kteří si již uvědomili, že přijmout a implementovat trvalý přerozdělovací mechanismus by pro Evropu byla cesta do pekel.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.