Europoslanec Zdechovský: Dítě jako zboží na objednávku?!

21.08.2015 19:17

Tak dneska jsem si na internetu objednal kalhoty, lednici a dvě děti. Ano, taková možnost už tady je a tato forma obchodu s dětmi (jinak to nazvat nelze) se stala realitou. A nejedná se o záležitost méně rozvinutých zemí...

Europoslanec Zdechovský: Dítě jako zboží na objednávku?!
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

A nejedná se o záležitost méně rozvinutých zemí, které jsou s lidskými právy na štíru, ale severní Ameriky a nyní už i západní Evropy.

Organizace Men Having Babies působící v USA a Kanadě cílí na páry gayů, kteří chtějí mít dítě. Na svých stránkách prezentuje 20 soukromých klinik, které mají v USA, Kanadě a Indii zajišťovat zprostředkování dítěte. Tato organizace měla v květnu v Bruselu svoji konferenci a to dokonce v budově vlády bruselského regionu!

Cílem konference mělo být rozšíření působiště i na Evropu a nalákání nových zákazníků v Belgii, Nizozemsku, Francii a Německu. Služba se specializuje zejména na páry gayů, kterým nabízí možnost pořídit si dítě doslova na objednávku. Tato „služba“ se tím dostává i do Evropy a určitě prý nezůstane pouze v Bruselu.

Akce měla mít, dle slov zmíněné organizace, veliký úspěch. Zaujmout měla více než 200 potenciálních „perspektivních“ gay otců z více než 10 zemí. Rád bych zde také zmínil, že pořídit si dítě není rozhodně levná záležitost. Cena se může vyšplhat na více než 100 000 eur, tj. více než 2,7 milionu korun, přičemž celkové rozmezí se pohybuje zhruba od 75 000 do 150 000 eur.

Ženy chované jako krávy v kravínech

Co všechno se musí stát, aby zájemci mohli být rodiči? Samozřejmě je potřeba zaplatit potřebný obnos zprostředkovatelské organizaci. A matky z USA (nejčastěji imigrantky z Mexika), Kanady či Indie pak už jen vše „odpracují“. Peníze ale samozřejmě nezamíří pouze k matce, která dítě donosí, ale hlavně oné zprostředkující organizaci. S matkami je zacházeno doslova jako se strojem na výrobu dětí.

Např. v Indii, kde se děti také „vyrábí“, musí náhradní matka trávit těhotenství v malé místnosti s matrací a televizí v naprostém odloučení od vlastní rodiny. Má se tak zamezit problémům nebo nákazám nemocemi v průběhu těhotenství. V případě ztráty dělohy se matky nedočkají adekvátního odškodnění, pouze náhrady v hodnotě několika stovek eur.

Obchod s dětmi je novodobé otroctví

Podobné praktiky však nelze v civilizovaném světě tolerovat. Žena se nikdy nesmí stát věcí k pronájmu a dítě není zboží na prodej. Malé dítě je plnohodnotnou lidskou bytostí, která má svá práva. Tento obchod považuji za naprostou degradaci žen a porodu na technickou záležitost, kdy se děti stávají pouhou komoditou. Mám pocit, že se dostáváme několik století zpět, kdy byl povolen obchod s otroky.

Navíc je spolehlivě prokázán vliv prenatálního období na zdravý vývoj osobnosti jedince. Podobné experimenty nás vracejí do doby nacismu, kdy Němci brali zplození dětí pouze za technickou záležitost, která měla být oproštěna od jakýchkoli vztahů a citů. Program Lebensborn naprosto jasně světu ukázal, jak hluboko dokáže lidská společnost klesnout. Hitler by dnes Evropě jistě zatleskal.

Podobný způsob rozmnožování je začátek konce

Po válce všichni věděli, jak se Hitler a nacisté mýlili. Děti bez citů a vztahu k matce a otci nelze vytvářet jak na běžícím páse. Vztah matky a dítěte je pro zdravý vývoj před a po porodu nesmírně důležitý a není ho možné ničím nahradit. Nyní se snažíme o opak. Namísto podpory rodin s dětmi vytváříme další způsob, jak přírodu obejít.

Sám se ptám, jak je něco takového možné v civilizovaném světě? Už jen z výše zmíněných případů běhá mráz po zádech. Nevím jak ostatní, ale mě už samotná představa, že by se obchod s dětmi dokázal prosadit v ještě masovějším měřítku, opravdu děsí. Proto chci v září požádat Evropskou komisi, aby se začala tímto problémem zabývat. Podle mě je tento způsob rozmnožování naší civilizace ukázkou jejího úpadku a začátkem konce.

Přeji hezký den a veselou mysl

Psáno pro blog idnes.cz

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …