Europoslanec Zdechovský: Pan Šafr by se mohl od Parlamentních listů učit svobodné diskusi

26.10.2015 17:03

O víkendu vyšel na Svobodném fóru článek s provokativním názvem: Češka žijící v Norsku vzkazuje: Už nebudu mlčet od údajné čtenářky Petry Hajmanové, která tvrdí, že žije v Norsku a ví, co se tam děje nebo neděje.

Europoslanec Zdechovský: Pan Šafr by se mohl od Parlamentních listů učit svobodné diskusi
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

A protože je Svobodné fórum natolik „svobodné“, že zde nelze publikovat opačné názory, rozhodl jsem se ve skutečně svobodných médiích odpovědět. Možná se Petra Hajmanová konečně probudí a přestane šířit nepravdy a seznámí se s tím, co se v Norsku děje. Za druhé světové války také hodně lidí bydlelo u koncentračních táborů, ale málokdo věděl, co se tam skutečně děje.

Přehled nepravd

Lež první:

Často jsem už upozorňovala pana Zdechovského i pana Ruščáka na nesprávné překlady věcí, vytrhávání z kontextu a prosila hlavně pana Zdechovského o to, aby přestal vyvolávat nenávist vůči Norsku, jak ho o tom ideově přesvědčil pan Ruščák

Pravda:

Petra Hajmanová několikrát napsala na oficiální fb stránku, kterou osobně nespravuji. Kdyby jí však skutečně četla, zjistila by, že já osobně Norsko a Nory miluji. Mezi norskými politiky a diplomaty mám řadu přátel. Jen se mi nelíbí sociální systém, kde jsou opakovaně odebírány děti rodičům. A kdyby si paní Hajmanová o panu Ruščákovi něco zjistila, tak by věděla, že on Norsko také miluje. Andreje Ruščáka jsem poznal až mnoho měsíců poté, co jsem se o celou kauzu Michalákových začal zajímat. Možná by paní Hejmanová také mohla vyměnit pocity za fakta. Povrchnost je nepřítel pravdy.

Lež druhá

Pravda:

Kdyby paní Hajmanová kauzu skutečně sledovala, zjistila by, že veřejné slyšení v Evropském parlamentu již proběhlo v květnu 2015 za účasti jak norského velvyslance v EU, tak řady neziskových organizací zabývajících se lidskými právy.

Lež třetí –May Lund Nikolaisen

Jmenuje se celým jménem May Angelica Lund Nikolaisen. Běžně se v Norsku používají jen některé části oficiálního jména, ona většinou používá May Lund Nikolaisen. Je to mimochodem i ona paní, která je hlavní organizátorka protestů proti úřadu Barnevernet, které se letos v květnu konaly v Oslu a v dalších městech Evropy. V Oslu byl i pan Zdechovský, takže s paní se určitě seznámili už tam. Tato paní popsala celý svůj příběh na underskrift.no (místní web, kde občané mohou postovat petice, podpisové akce apod., tato paní je zde podepsána jménem May Lund) a doufá v podporu lidí, kteří jí podpisem v jejím boji s Barnevernet o syna podpoří. Nic zde neskrývá a popisuje otevřeně svoji závislost na drogách, pobyty v léčebnách, závislost na heroinu, zadluženost, bezdomovectví a zoufalství. V Norsku to, že jste narkoman, neznamená, že vás všichni odsoudí.

Pravda:

S paní Lund jsem se seznámil již dávno předtím, než byly protesty a také jsem se seznámil, na rozdíl od paní Hajmanové, s jejím spisem a lékařem. Ten potvrdil, že její dezorientace je způsobena sluchovou vadou. A to, že paní Lund měla minulost, jakou měla? Ona to nikdy neskrývala a neříkala, že je vše bílé. Nicméně v době narození syna již byla čistá. Bojovala a proto i řada lékařů a psychologů ji podpořili v tom, aby mohla mít kontakt se svým nejmladším synem a třeba i za dozoru Barnevernetu. Ale to paní Hajmanová neuznává. Byla to přeci feťačka, smažka, bezdomovkyně a takoví nemají právo na děti a tyto děti na své biologické rodiče. Ale mají, paní Petro. Váš názor je mezi odborníky dávno přežitý. Možná bych Vás mohl vzít někdy mezi děti z dětského domova nebo do věznice ve Světlé nad Sázavou, kde matky žijí se svými malými dětmi. Vztah dětí s biologickým rodičem, ať je jakýkoliv, je velmi silný. A máloco ho může nahradit. Proto všude na světě, pokud to jen trochu jde, se snaží tento vztah udržet. Jen ne v Norsku…

Pokud by toto paní Hajmanové nestačilo, doporučuji se seznámit s dalšími případy rodin v Norsku. Možná pak nikdy nepřestane mlčet o tom, co za sociální inženýrství a neospravedlnitelné excesy se stalo v milovaném a překrásném Norsku.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…