Europoslanec Zdechovský bude hovořit na dvou významných konferencích o imigraci

06.09.2016 12:16

Český europoslanec Tomáš Zdechovský bude tento týden hovořit na dvou velmi významných zahraničních konferencích o imigraci. Ta první se uskuteční v hlavním městě Baskicka Vitorii, a ta druhá v polské Kremnici.

Europoslanec Zdechovský bude hovořit na dvou významných konferencích o imigraci
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Ve španělské Vitorii se jedná o velkou konferenci Partido Popular s názvem Výzvy EU: Populismus, nacionalismus, přistěhovalectví, které se jako jediný zahraniční řečník zúčastní právě český europoslanec. V Kremnici pak téma migrace bude jeden z nejvýznamnějších diskuzních bloků na 26. evropském ekonomickém fóru.

„Tomáše Zdechovského jsme pozvali z důvodu velkého množství jeho praktických zkušeností, které má jako jeden z mála europoslanců přímo z návštěv uprchlických táborů a setkání s migranty,“ vysvětluje místopředseda Evropské lidové strany Esteban González Pons, který je také šéfem španělské delegace v EPP. „Zdechovský patří k uznávaným odborníkům na toto téma nejen v Evropském parlamentu, proto jsme rádi, že dorazil na naši konferenci,“ dodal místopředseda EPP Gonzáles Pons.

26. evropské ekonomické fórum s podtitulem Jednotní nebo rozděleni?

Europoslanec Tomáš Zdechovský následně v úterý večer vystoupí během klíčového panelu věnovanému migraci, kde bude společně s dalšími významnými politiky, odborníky a diplomaty diskutovat o tom, proč mají k migraci jiný přístup obyvatelé západních a východních zemí EU a zda je migrace ekonomickou příležitostí nebo hrozbou. Zdechovský zde představí své zkušenosti ve vnímání migrace v západní a východní části Evropské unie.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů