Europoslanec Zdechovský podpořil Pochod pro rodinu

15.08.2015 9:31

Mladí křesťanští demokraté (MKD) ve spolupráci s Hnutím pro život pořádají již tradiční Pochod pro rodinu, jež se uskuteční v sobotu 15. 8. 2015 od 12:30 v Praze. Průvod vyrazí od křižovatky ulic Washingtonova a Politických vězňů.

Europoslanec Zdechovský podpořil Pochod pro rodinu
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Naší snahou je poukázat na situaci tradiční rodiny a její postavení ve společnosti, jež není dobré. A přitom zdravé a fungující rodiny jsou z dlouhodobého pohledu klíčové pro zachování české společnosti, a to nejen z demografického hlediska. Náš pochod se mimo jiné vztahuje k nedávnému rozhodnutí vlády, které zavazuje Ministerstvo práce a sociálních věcí připravit do konce roku teze metodiky, která bude posuzovat dopady veškeré připravované legislativy právě na rodiny. Vládní politika by měla být zaměřena především na podporu rodiny a nikoliv na alternativní formy soužití,“ říká předseda MKD Jan Málek.

„Scházíme se na podporu rodiny, tedy manželů, kteří se svou ochotou mít a vychovávat děti obětují pro budoucnost,“ dodává místopředseda MKD Jan Gregor.

Záštitu nad pochodem převzal místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, kardinál Dominik Duka, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský.

Oproti minulým rokům bude pochodu předcházet konference s názvem Perspektivy rodiny ve 21. století, která započne od 10:00 v prostorách paláce Charitas na Karlově náměstí. Konference bude probíhat formou panelové diskuse moderovanou Janem Gregorem.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …