Europoslankyně Šojdrová: EP vrátil návrh reformy nákladní dopravy k přepracování

07.07.2018 22:37

Europoslanci zamítli pozměňovací návrhy k reformě pravidel týkajících se přeshraniční nákladní dopravy v EU. Tzv. balíček mobility upravuje především pravidla pro vysílání řidičů, kabotáž a minimální sociální ochranu řidičů kamionů v rámci EU.

Europoslankyně Šojdrová: EP vrátil návrh reformy nákladní dopravy k přepracování
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

„Jedná se o citlivou a komplikovanou legislativu, na které je složité najít shodu. Západoevropští poslanci se snaží pravidla maximálně zpřísnit a zvýšit sociální ochranu tak, aby dopravci z východoevropských států přišli o svou konkurenční výhodu. Já naproti tomu společně s poslanci z východoevropských a periferních států usiluji o to, aby na vnitřním trhu nevznikaly nové překážky,” vysvětluje europoslankyně za KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

Europoslancům se tuto středu (4. 7. 2018) nepodařilo najít kompromis a předloženou legislativu vrátili Výboru pro dopravu na přepracování. „Hlasování nicméně ukázalo, že hlasy poslanců z menších států jsou v Evropském parlamentu slyšet. Podařilo se nám odmítnout úpravu, která by pro naše přepravce znamenala nepřiměřenou byrokracii, nárůst cen přepravovaného zboží a omezení konkurence. Žádná změna je lepší než špatná změna. V tomto ohledu jsem s výsledkem hlasování spokojena, ” objasňuje europoslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…