Falbr (ČSSD): Jak jsem se stal statistickým propadlíkem?

07.05.2014 8:21

Důrazně se ohrazuji proti označení propadlík Evropského parlamentu, jak to vyplynulo z dubnové studie think tanku Evropské hodnoty za léta 2009–2013. Žádná statistika nevystihne, co jsem skutečně v EP i v ČR odpracoval.

Falbr (ČSSD): Jak jsem se stal statistickým propadlíkem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Richard Falbr (ČSSD), šéf tripartity v Ústeckém kraji.

Práci poslance není přece možné posuzovat podle čárek za vystoupení na plénu. Podstatné není, kolikrát mluvil, ale co říkal, a hlavně udělal.

Činnost europoslance představuje souhrn mnoha aktivit, které žádné statistiky objektivně neposoudí a už vůbec nezachytí. Pracuji například víc než dva roky jako vedoucí delegace ČSSD a její zástupce v předsednictvu Socialistů a demokratů (S&D).

Přispívám k tomu, že naše delegace je vnímána jako jedna z nejvlivnějších v celém poslaneckém klubu, kde se diskutuje o stanoviscích k tématům projednávaným na plénu EP. Tato vystoupení jsou pro další průběh jednání naprosto zásadní, ale ve statistikách je nenajdete.

Ve výboru pro zaměstnanost a sociální otázky jsem spolu s dalšími bývalými odboráři jedním z nejaktivnějších při obhajobě práv zaměstnanců. Pravidelně se účastním kulatých stolů s představiteli Evropské odborové organizace k projednávání návrhů směrnic, které následně schvaluje Evropský parlament.

V ČR vyjednávám a spolupracuji s odbory, Radou seniorů, se Sdružením nájemníků a s dalšími organizacemi, které se na mě obrátí. I tuto činnost statistika neeviduje. Jednám s příslušnými eurokomisaři, ať už např. v kauze bytů OKD, nebo ROP Severozápad o problematickém čerpání prostředků z evropských fondů. Tyto činnosti rovněž nejsou evidované. U europoslance se předpokládá aktivita i v ČR, kterou naplňuji jednáními s řadou neziskových organizací, podniků, měst, obcí i občanů. Pořádám semináře a konference o tématech EU. V bezplatném měsíčním bulletinu informuji o možnostech získání dotací z fondů EU. Ač Pražák, zvýšenou pozornost věnuji znevýhodněnému Ústeckému kraji, kde jsem předsedou regionální tripartity, a aktivně se podílím na krocích ke zlepšení hospodářské a sociální situace tohoto kraje.

Zvu do EP hosty z ČR a ročně organizuji návštěvy hrazené parlamentem pro více než sto lidí od dětí z dětských domovů po např. pracovníky sociálních služeb a další.

K výčtu mé práce za uplynulých deset let by nestačilo ani celé vydání novin a v žádné statistice se nepromítnou, jsou proto méně důležité? Nedožeňme budoucí poslance pouze ke sbírání čárek, ale sledujme význam jejich práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …