Faltýnek (ANO): Co jsme slíbili, to taky plníme

05.04.2015 20:50

Poslanci skládali účty, tentokrát v Šumperku

Faltýnek (ANO): Co jsme slíbili, to taky plníme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

„Co jsme slíbili, to taky plníme,“ zahájil pondělní diskusi poslanců hnutí ANO s občany v Šumperku předseda klubu Jaroslav Faltýnek. Možnosti zeptat se svého zákonodárce na cokoliv využilo na čtyři desítky lidí.

Šumperský H-Club nebyl svědkem setkání poslanců s veřejností poprvé. „Vracíme se sem rádi. Stejně tak jezdíme po celém kraji, chodíme mezi lidi a nasloucháme jim. Zákony můžeme měnit ze Sněmovny, ale kontakt s lidmi je nenahraditelný. Je dobře, že díky úspěchu v komunálu můžeme vaše problémy řešit i z místních radnic,“ vysvětlil systém poslaneckých dnů v regionu Ladislav Okleštěk.

Předseda klubu ANO využil možnosti poreferovat, co se koaličně za uplynulý rok podařilo prosadit. „Nedopustili jsme zvýšení daní, chceme je pouze efektivně vybírat, což se jistě podaří přes systém elektronické evidence tržeb, který by měl podnikatelům pomoci. Prosadili jsme služební zákon, který je zacílen proti politickým trafikantům, snížili jsme DPH na léky, knihy a pleny, valorizovali jsme důchody o plnou inflaci, zvedli jsme platy ve státní sféře a znovu zavedli slevu pro pracující důchodce. Dále se podařilo prosadit porodné pro druhé a další dítě, byla navýšena minimální mzda, zrušeny poplatky u lékaře, obnovili jsme zelenou naftu pro zemědělce a novelizovali zákon o odpadech,“ vyjmenoval Faltýnek.

Tím však legislativní aktivita poslanců za hnutí ANO v obecné rovině nekončí. „Chystáme novelu exekutorského zákona, centrální registr smluv, zákon o veřejných zakázkách nebo o financování politických stran,“ připomněl poslanec Okleštěk.

Co se Šumperska a Jesenicka týče, poslanci shodně potvrdili sounáležitost při dostavbě rychlostní komunikace z Mohelnice do Šumperku a elektrifikaci železniční tratě. Zkrátka nepřijdou ani obyvatelé Jeseníku. „Rekonstrukce Červenohorského sedla již běží, s tunelem pod sedlem se však zatím nepočítá, není rentabilní a nejsou na něj jednoznačné názory,“ dodal náměstek ministra dopravy Milan Feranec, který byl diskusi rovněž přítomen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.