Farský (STAN): V dnešní době je klíčové jednat odpovědně

24.09.2017 16:52

Žijeme v nejlepší době, která tu kdy byla. Klíčové je, abychom jednali odpovědně, tento luxus neprojedli, ale věnovali jej rozvoji vzdělání.

Farský (STAN): V dnešní době je klíčové jednat odpovědně
Foto: TOP09
Popisek: Poslanec Jan Farský

Žijeme v nejlepší době, která tu kdy byla. Máme jednu z největší míry svobody, Česká republika je jedna z nejbezpečnějších zemí na světě, máme nejmenší míru nezaměstnanosti v Evropě. Klíčové je, abychom tento luxus neprojedli, ale věnovali jej rozvoji vzdělání. Jen to nám zaručí, že nebudeme montovnou Evropy, ale její laboratoří.

Máme spoustu šikovných lidí, čeští vědci jsou uznávaní ve světě a stát je tu od toho, aby jim v jejich šikovnosti pomáhal a rozvíjel jejich potenciál. Ne je hlídal, zdaňoval, kladl jim všemožné administrativní překážky. Dostatek je ale také testem naší odpovědnosti, naší osobní vyzrálosti se dále nezadlužovat, a to jak na osobní úrovni, tak na úrovni státu. Musíme hospodářský dostatek užívat jen velmi pokorně a s dobrým vědomím, že nebude dobře na věky.

Máme jedinečnou příležitost nastavit správu věcí veřejných tak, abychom z toho mohli těžit další generace. Hrozbou je jen naše pohodlnost a tendence k tomu přebytky rozdělit, krátkodobě zvýšit komfort a kvalitu života a růst projíst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…