Farský (TOP 09): Krnáčová na plakátech bojuje za registr smluv, jeho přijetí ale brzdí

17.09.2014 22:00

Komentář poslance TOP 09 a Starostové Jana Farského

Farský (TOP 09): Krnáčová na plakátech bojuje za registr smluv, jeho přijetí ale brzdí
Foto: redakce
Popisek: Mgr. Jan Farský, poslanec Sněmovny PČR za TOP 09, starosta města Semily

Už dva a půl roku se vleče přijetí jednoduchého zákona o registru smluv. I po posledních volbách do poslanecké sněmovny se zákonodárci pod normu hromadně podepisovali, ve skutečnosti ale její přijetí znovu brzdí. V předvolební kampani se k podpoře přihlásilo 165 poslanců, pod návrh zákona se podepsalo 78 poslanců. Včetně členů vlády.

Zákon prošel všemi orgány sněmovny už na konci května. Od té doby leží na na stole úředníků... Ministerstvo vnitra, kde se pod vedením Adriany Krnáčové jeho zařazení odkládá s odůvodněním hledání koaličního kompromisu. Znovu a znovu.

Co dokázali schválit na Slovensku za 3 měsíce, u nás trvá tři roky. Zatímco na předvolebních letácích je zveřejňování smluv a transparentnosti hospodaření jejím cílem, jako náměstkyně všemi kroky přijetí brání.

Každý dotčený rezort měl za tak dlouhou dobu nespočet možností se k jednoduchému několikaparagrafovému zákonu vyjádřit. Pokud by tu byla vůle ho přijmout, tak už byl dávno přijat.

O přijetí zákona usiluji od samého počátku legislativního procesu, který začal před více než dvěma lety. Podle mého názoru ale většina poslanců zákon ve skutečnosti nechce. Jen se obávají, aby se to neprovalilo už před komunálními volbami.

Jan Farský, poslanec TOP 09 a STAN

reklama

autor: TOP 09

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.