Felcman (Zelení): Porazit Babiše. I přes mrtvoly

12.02.2021 13:21

Komentáře ke čtvrtečnímu hlasování o nouzovém stavu a reakci hejtmanů

Felcman (Zelení): Porazit Babiše. I přes mrtvoly
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Tragické politické divadlo se odehrálo ve čtvrtek večer. Opoziční poslanci slavili velkou porážku Babiše, když mu odmítli odhlasovat prodloužení nouzového stavu. Jejich hejtmani přitom zároveň posílali do Prahy výzvy, aby byl nouzový stav prodloužen.

Hejtmani moc dobře ví, že mají plné nemocnice. Že bez pomoci armády či hasičů nelze krizi zvládat. A že bez plošných omezení se epidemie rozjede tak, že nemocnice zkolabují. Jenže jejich poslanci, poslanci za Piráty, ODS, STAN, TOP 09 a spol., měli před kamerami ve sněmovně rozehranou velkou show. Show o neschopném Babišovi, kterému to zase mohli jednou pořádně natřít. Plné nemocnice? Dejte pokoj, show byla v politice vždycky to nejdůležitější.

„Považuji to za obecné selhání politické reprezentace. Samozřejmě že je to majoritně odpovědnost vlády, ale těžko vyjímat kohokoliv z parlamentu, který to má rozhodovat.“ Takto okomentoval pro Seznam Zprávy hlasování ve sněmovně liberecký hejtman Martin Půta ze Starostů pro Liberecký kraj (do sněmovny kandidují v rámci koalice STAN a Pirátů). Hejtmani zároveň hned ve čtvrteční noci ohlásili záměr požádat o vyhlášení nouzového stavu vládu znovu.

Had požírá vlastní ocas. Opoziční poslanci kritizují vládu, že je při řízení epidemické krize neschopná a nemůže se tak divit, když lidé nemají v její opatření důvěru. A pak ukázkově předvedou, jak nedůvěřují vlastním hejtmanům. Hejtmanům! Svým nejlepším mužům a ženám, které vyslali do čela krajů, aby v krajských krizových štábech chránili životy svých občanů.

Komu mají tak lidé dneska po tomhle fiasku „demokratické opozice“ v krizi důvěřovat? Odpověď je nasnadě. Národovci, fašisté a konspirátoři se jen smějí.

Jindřich Felcman, spolupředseda libereckých Zelených, člen Zastupitelstva města Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…