Feranec (ANO): Věřím, že nelichotivý obraz hanáckého Palerma se začíná hroutit

15.10.2015 18:13

Vyjádření hnutí ANO k trestnímu řízení na Olomoucku:

Feranec (ANO): Věřím, že nelichotivý obraz hanáckého Palerma se začíná hroutit
Foto: repro ČT
Popisek: Milan Feranec na snímku vpravo vedle exministra dopravy Antonína Prachaře

Představitelé politického hnutí ANO v Olomouci vítají, že orgány činné v trestním řízení opětovně prokazují vůli a odhodlání rozkrývat klientelistické  propojení podnikatelských skupin, policie a politických špiček na Olomoucku. Přesně před rokem ztroskotala snaha zástupců vítězného hnutí ANO v komunálních volbách v Olomouci o změnu politické kultury ve vedení města.

Tehdejší požadavek ANO adresovaný vedení ČSSD na nestranné prošetření podezřelých majetkoprávních a investičních kauz, odpolitizování činnosti magistrátu a přerušení letitých klientelistických vazeb v rámci společného koaličního projektu ČSSD a ANO ve světle posledních událostí opět rezonuje jako hlavní důvod, pro který urychleně a pro veřejnost zcela nepochopitelně vznikla dnešní koalice ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Pokud se prokáže podezření, že politici ve spojení s policií dokázali ovlivňovat průběh vyšetřování, naplňuje se obava, že výčet v médiích zmiňovaných kauz jako jsou jezdecký areál na Lazcích, aquapark nebo hokejový klub zdaleka nemusí být konečný.

"Pevně věřím, že nelichotivý obraz jakéhosi hanáckého Palerma, kde o životě rozhodují nikoliv nestranní a demokraticky volení zástupci, ale nečitelné ekonomicko-politické struktury, se začíná hroutit a občané na Olomoucku opět získají důvěru v normální politiku," říká k poslednímu dění v Olomouci Milan Feranec, oblastní předseda hnutí ANO a olomoucký zastupitel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…