Feri (TOP 09): Uvědomujete si vůbec, jaký signál tím dáváme?

19.01.2021 22:25

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 ke krizovému zákonu

Feri (TOP 09): Uvědomujete si vůbec, jaký signál tím dáváme?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dominik Feri

Vážený pane senátore, vážené kolegyně, vážení kolegové.

Je zjevné, že pro tento návrh tu není tak úplně jistá podpora, jako je to u návrhů ostatních. A ten důvod, proč se tady vlastně dneska potkáváme, je ten, že vláda je prostě neústupná. Že řekne, chceme ten bič na právnické osoby, chceme prostě trestat ty hospodský, kteří si dovolili v zoufalosti otevřít, tak tam dáme tři miliony.

My jsme navrhovali, aby ty pokuty nebyly tak přísné, aby nebyly likvidační. Ale u toho se pojďme zastavit. Za současné situace, po mnoha měsících vlastně hladovění a mnoha měsících toho, že podnikatelé nemají ty příjmy, které pro udržení jejich živnosti by byly dostatečné, tak je likvidační pokuta i deset tisíc, i dvacet tisíc, prostě. A najednou sem přijde pan ministr a řekne - dáme tam tři miliony, arbitrárně tři miliony. To je úplně absurdní. Uvědomujete si vůbec, vážení kolegové a vážené kolegyně prostřednictvím pana předsedajícího, jaký signál tím dáváme? (Silný hluk v sále. Obrací se na předsedajícího se žádostí o zjednání klidu.)

Kdyby vláda věnovala takovou energii tomu, aby ta opatření vysvětlovala, aby je odůvodňovala, jako věnuje energii do toho, aby ty podnikatele trestala, no tak to bych sem přišel a to bych vás pochválil, to bych vás nekritizoval, jak si tu často stěžujete. Ale to se bohužel nestalo. My jsme tu navrhovali pozměňovacími návrhy, aby ty pokuty byly nižší, aby nebyly likvidační. Co udělala vláda? Na sílu to odmítla. No a pak se tady musí prostě nějakým způsobem pytlíkovat podpora napříč poslaneckými kluby, jsme tu obcházeni, podpoříte to, nepodpoříte to.

Ten signál, který vysíláte, je jasný. Chceme bič, nebudeme se s vámi bavit, zjišťujte si sami, co je po právu, co po právu není, my vás chceme hlavně trestat. Vysvětlovat vám nic nebudeme, odůvodňovat také ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.