Fiala (ODS): Agrofert získává víc na dotacích, než platí na daních. Nezvykejme si na střet zájmů Andreje Babiše

12.01.2016 8:36

V nedělních Otázkách Václava Moravce jsem zveřejnil informaci, podle níž v roce 2014 Agrofert, vlastněný současným ministrem financí Andrejem Babišem, získal na dotacích více, než kolik zaplatil na dani z příjmů právnických osob. Všechny údaje jsou veřejně dostupné a ověřitelné, vycházejí z výroční zprávy samotného Agrofertu. Tato zveřejněná data znovu potvrzují to, na co od vzniku Sobotkovy vlády upozorňujeme - na permanentní střet zájmů Andreje Babiše.

Fiala (ODS): Agrofert získává víc na dotacích, než platí na daních. Nezvykejme si na střet zájmů Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

V posledních letech daňová povinnost Agrofertu neustále klesá. Oproti tomu dotace pro Agrofert rok od roku narůstají. Nejvyšší dotace přitom společnost získává od doby, kdy je její vlastník Andrej Babiš ministrem v Sobotkově vládě. Odpovědnost za tento střet zájmů ale nenese jen Andrej Babiš. Odpovědní jsou i ti, kteří umožňují, aby k tomuto využívání politické moci pro vlastní podnikání docházelo: to jsou koaliční partneři Andreje Babiše v čele s premiérem Sobotkou.

Střet zájmů jednoho z nejmocnějších politiků v České republice rozhodně nelze přejít mlčením. Zvláště postavíme-li proti sobě na jedné straně výhody, které od státu dostávají jeho firmy, a na straně druhé útok Sobotkovy vlády proti živnostníkům a drobným podnikatelům. ODS na tyto skutečnosti bude upozorňovat bez ohledu na to, zda se to někomu líbí nebo ne. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.