Fiala (ODS): Babiš znovu zamlžuje klíčový problém ANO

13.11.2017 12:19

Komentář předsedy ODS na facebookovém profilu k postupu Andreje Babiše při sestavování vlády

Fiala (ODS): Babiš znovu zamlžuje klíčový problém ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Andrej Babiš - nedávno prezidentem Zemanem pověřený sestavováním vlády - poskytl rozhovor svému serveru iDnes. Jaké překvapení: znovu si v něm stěžuje na celý svět! Například si stěžuje, že s ním nikdo nechce vytvořit vládní většinu - přitom pravda je taková, že se o to A. Babiš ani nepokusil, naopak už 10. den po volbách se společně s prezidentem Zemanem dohodli, že ANO se svými 29, 6 % bude chtít vládnout samo.

Babiš znovu zamlžuje klíčový problém ANO, a to je trestní stíhání a podezření ze závažné trestné činnosti dvou klíčových figur tohoto hnutí, které podle našeho názoru nemohou být ve vládě bez očištění soudem.

Znovu si stěžuje i na ODS: "Nevím, jestli řekli svým voličům, že kandidují do opozice". Tak mu vzkazuji, že je to přesně naopak: Jasně jsme řekli, a slíbili, za jakých okolností půjdeme do vlády a za jakých ne. ODS prostě nemůže jít do vlády s trestně stíhanou osobou, resp. s osobou podezřelou ze závažného trestného činu. Naše programové podmínky pro účast ODS ve vládě jsme navíc průhledně napsali do naší Vyšehradské deklarace mnoho týdnů před volbami.

A. Babiš nám přes svá média vzkazuje, že sestaví vládu a pak bude jednat jako první s ODS o podpoře jejího programu. Rád se setkám s představiteli ANO a zeptám se jich například, kde je v jejich programovém prohlášení vlády zrušení EET a nahrazení paušální daní, kde je zrušení kontrolního hlášení, kde je snížení odvodů nebo kde je zásadní a spravedlivé snížení daní ... Přes půl milionu voličů ODS nám dalo hlas na to, abychom prosazovali náš program a abychom nezavírali oči nad přehmaty ANO. A to budeme i dělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…