Fiala (ODS): Idealizovat a zpochybňovat zločiny komunistické diktatury je nebezpečné

16.11.2019 8:35

Komentář na facebookovém profilu k výročí listopadu 89

Fiala (ODS): Idealizovat a zpochybňovat zločiny komunistické diktatury je nebezpečné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Často se mě mladí lidé v poslední době ptají na komunistický režim. Jaká to bylo, zda se opravdu nic nesmělo, nebo například jak a proč jsme vydávali samizdat Revue 88.

Komunisté jsou dnes ve vládě, v televizích běží idealizované propagandistické seriály z komunistické dílny a kdekdo vykládá, co se tu za třicet let od listopadu 89 pokazilo a jak to předtím dobře fungovalo, od zemědělství až po učňovské školství.

Jsou to lži. Velká historická lež. Idealizovat a zpochybňovat zločiny komunistické diktatury je nebezpečné. Buďto je to hloupé nebo zločinné, často obojí. Před 89 tu byla diktatura, lidé nesměli svobodně dělat nic, komunistický režim vychovával, zakazoval, trestal, zavíral, ponižoval, držel lidi v pseudorovnosti (rozuměj chudobě). Nevím, co by se na něm dalo najít dobrého.

Nezapomínejme na nedávnou minulost, nesmíme ji prožít znova. Chraňme si svobodu a demokracii, jsou nenahraditelné. Tak si jich važme a něco pro ně společně dělejme. Lži o minulosti jsou prvním krokem ke ztrátě svobodné budoucnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

8:05 Nacher (ANO): Danuše Nerudová je konzistentní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k problému Danuše Nerudové s publikací v predátorskýc…