Fiala (ODS): K 11. žáří 2001

13.09.2014 10:00

Výročí 11. září 2001 je letos trochu překryto současnými událostmi. Svět není bezpečný. O důvod více, proč si máme tento tragický den připomínat. Nikdo něco takového tehdy neočekával. Myšlenka, že jsme ve svých zemích bezpeční, se ukázala jako iluze.

Fiala (ODS): K 11. žáří 2001
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Dnes nám to znovu namlouvají nepoučitelní idealisté všeho druhu. „Nebudeme-li nic dělat, bude to nejlepší,“ říkají. Pravda je přesně opačná. Pro naše bezpečí musíme bránit svoje zájmy a bojovat s islámskými radikály co nejdále od našich hranic. Pro ně to nejsou hranice, které budou respektovat. Chtějí šířit svoji ideologii (ne náboženství, ideologii) všude. Rozumějí síle, jednání považují za slabost.

S naší zkušeností bychom měli vědět, co dokáží špatné ideologie, jakou sílu mají jejich zaslepení vyznavači, a že je jim potřeba vzdorovat včas a odhodlaně. Západ znovu čelí této výzvě. Nic nám nepomůže, nepřiznáme-li si to. 11. září není jen výročím. Je aktuální připomínkou, je výzvou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…