Fiala (ODS): Každá rodina, která si kupuje svůj byt či dům, ušetří

28.04.2015 14:42

ODS předkládá dva návrhy, kterými chce usnadnit život aktivním a pracovitým lidem. Jedná se o návrh na zrušení daně z nabytí nemovitostí a návrh novely zákona o stavebním spoření.

Fiala (ODS): Každá rodina, která si kupuje svůj byt či dům, ušetří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

ODS chce pokračovat v rušení zbytečných daní, daň z nabytí nemovitostí je jednou z nich. Daň z nabytí nemovitosti zvyšuje ceny nemovitostí, snižuje dostupnost bydlení zejména pro mladé rodiny, navíc se platí z již jednou zdaněných peněz.

„Pokud se ODS podaří návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti prosadit, potom každá rodina, která si kupuje svůj byt, či dům, ušetří. V případě, že dům stojí
2 miliony korun, zůstane lidem v peněžence 80 tisíc korun, které mohou použít třeba na vybavení bytu,“ vysvětluje předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté také předkládají novelu zákona o stavebním spoření: „Opatření umožní rodinám nakládat s jejich vlastními penězi. Když nyní rodiče spoří svým dětem, musí složitě žádat soud o souhlas s ukončením stavebního spoření. Rodiče mají mít právo rozhodovat o penězích, které svým dětem spoří, protože ví lépe než soud, co je pro jejich děti nejlepší,“ dodává předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…