Fiala (ODS): Kvóty na uprchlíky nejsou řešením problému

27.05.2015 13:11

Evropská komise chce vnutit členským zemím EU kvóty na uprchlíky. České republice nejdříve „přidělila“ 525 uprchlíků, dnes jsme se dozvěděli, že máme přijmout více než dvojnásobek původního návrhu - 1200. Tato strategie je nedůstojná a tíživou situaci uprchlíků neřeší.

Fiala (ODS): Kvóty na uprchlíky nejsou řešením problému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Kvóty musíme jasně odmítnout. Jak je jednou připustíme, bude jejich zvyšování nekonečné. Vedle nesouhlasu v Radě ministrů a Evropské radě bychom měli využít i tzv. proceduru žluté karty a blokovat kvóty i skrze náš parlament. Odmítnout kvóty je nutnost a akt odpovědnosti i zdravého rozumu. Ale není to řešení problému. Musíme změnit imigrační politiku, posílit legální migraci, chránit vnější hranice, a když to nedokážeme, tak obnovit ty vnitřní. Je třeba postavit se obchodníkům s lidským neštěstím. Musíme posílit pomoc lidem v místě konfliktu.

Petr Fiala         
předseda ODS

reklama

autor: ODS

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.