Fiala (ODS): Ministr financí musí vysvětlit nesoulad ve svých příjmech

31.01.2017 15:48

Před několika dny přinesla média informaci o tom, že existují nesrovnalosti v příjmech ministra financí Andreje Babiše. Ministr financí se zamotává do svého vysvětlování, premiér země musí jednat.

Fiala (ODS): Ministr financí musí vysvětlit nesoulad ve svých příjmech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Petr Fiala: „Očekával jsem, že premiér země, který si vybral pana Babiše do funkce ministra financí, se nějak k této věci postaví a bude po něm chtít vysvětlení. Bohužel se tak nestalo. Ministr financí se zamotává do svých vysvětlení, neustále přichází s novými a novými verzemi příběhu. Rozdíl mezi jeho osobními příjmy za roky 1993-2013 a výdaji vyvolává řadu podezření, která musí být vyvrácena.

Premiér země, který se v každém svém vyjádření ohání tím, jak musí být politika transparentní, však bohužel mlčí. Tento stav je neudržitelný. Celá tato situace už ale není jen o panu Babišovi. Toto je o autoritě předsedy vlády. A to, jakým způsobem se pan premiér zachová, je zprávou pro občany České republiky.

Ministrem financí nemůže být člověk, který nemá v pořádku své vlastní finance. Premiér země musí chtít po svém ministru financí vysvětlení. Pouze tak vrátí důvěru občanů v politiku. Pokud toto vysvětlení nedodá, musí ho premiér odvolat z funkce ministra financí. Je to jediná možnost, jak situaci vyřešit a zachovat autoritu úřadu předsedy vlády. Ministr financí nemůže ignorovat výzvu, aby věci vysvětlil. A pokud to nedokáže, musí jednat premiér země.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…