Fiala (ODS): Místo uvážlivé politiky ve prospěch dětí jsme svědky zavádění neomarxistických opatření

09.06.2016 21:46

Předseda občanských demokratů navštívil Ústí nad Labem, aby s lidmi diskutoval o problémech školství.

Fiala (ODS): Místo uvážlivé politiky ve prospěch dětí jsme svědky zavádění neomarxistických opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Děsí mě, jak vláda k vzdělávání přistupuje. Místo uvážlivé politiky ve prospěch dětí jsme svědky zavádění neomarxistických opatření od povinné školky, přes jednotné přijímačky, až po chaotickou inkluzi. Jediným výsledkem může být zhoršení kvality výuky. Ministerstvo neřeší problémy s nerovností ve financování, ani se nesnaží zlepšit podmínky pro práci ředitelů škol a učitelů. Ti jsou dlouhodobě špatně finančně ohodnoceni, proto navrhujeme, aby plat dobrého učitele byl alespoň kolem 35 tisíc korun měsíčně. Na rozdíl od vlády nechceme ale jen zvýšit tarify a sebrat odměny, ale naopak posílit nadtarifní část mzdy, aby ředitelé měli možnost odměnit učitele podle výsledků jejich práce,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Přestože náš kraj stále trápí vysoká nezaměstnanost, firmy často nemohou najít vhodné zaměstnance. Musíme se proto zaměřit na naše školy, aby nabízely kvalitní vzdělání a absolventi našli uplatnění. Jako krajský zastupitel budu usilovat o zkvalitnění výuky, zejména ve školách, které kraj zřizuje. Tématem jsou i platy učitelů. Ti musí být za dobrou práci adekvátně oceněni. Myslím, že plat 35 000 korun by byl dobrou motivací, aby kvalitní pedagogové neodcházeli jinam,“ tvrdí lídr ODS pro krajské volby Jiří Kulhánek.

„Chci, aby se opět vrátila důvěra v ředitele škol. Ministerstvo z nich nyní dělá pouhé administrativní pracovníky, když je zatěžuje zbytečným papírováním. Rostoucí byrokracii musíme osekat a zaměřit se na to, co je skutečně podstatné. Jako senátor bych bránil zmateným návrhům ministryně školství, která zavádí například inkluzi. Pokud budou žáci s mentálním postižením navštěvovat běžné školy, sníží se kvalita výuky,“ řekl kandidát na senátora Jan Tvrdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.