Fiala (ODS): Nechceme psát program od stolu a za pomoci marketingových agentur

17.02.2017 13:03

Petr Fiala se zajímal, co trápí obyvatele Královéhradeckého kraje.

Fiala (ODS): Nechceme psát program od stolu a za pomoci marketingových agentur
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Královéhradecký kraj byl včera druhým v pořadí, který v rámci série výjezdů do jednotlivých regionů ČR s názvem "Tvoříme program" navštívil předseda ODS Petr Fiala. Cílem této jeho tour je diskuse s odborníky i širokou veřejností nad tvorbou programu ODS pro nadcházející sněmovní volby.

„Nechceme jako většina ostatních stran psát program jen od stolu, za pomoci marketingových agentur. Zajímají nás problémy konkrétních lidí, proto chceme navštívit co nejvíce míst v naší zemi," řekl Petr Fiala na setkání s občany, které se v podvečer uskutečnilo v prostorách hotelu Patria v Trutnově. Zároveň zdůraznil, že ODS se chce ve volbách soustředit na čtyři klíčové oblasti: ekonomiku, omezení byrokracie, podporu vzdělání a zajištění bezpečnosti. „Chceme vrátit politice její smysl a zastavit levicově-populistickou vládu,“ zopakoval hlavní volební cíl.

Veřejné debatě předcházelo v Peci pod Sněžkou jednání Petra Fialy se zdejšími podnikateli zejména z oblasti cestovního ruchu, ubytovacích a pohostinských služeb a dalších oborů. Na obou setkáních předsedu ODS doprovázel poslanec za Královehradecký kraj a starosta města Trutnova Ivan Adamec. 

„ODS je stranou, která je tradičně kompetentní v otázkách ekonomiky a podnikání. Současná vláda uvrhla podnikatele do klatby, staví jim do cesty neúměrné byrokratické překážky místo toho, aby zjednodušila a snížila daně. Naším zájmem je jim pomoci. Chceme vědět, co konkrétně je tíží nejvíce a jejich problémy řešit, a to i v oblasti cestovního ruchu," uvedl po jednání u kulatého stolu Ivan Adamec. Za jeden z hlavních problémů kraje označil špatnou dopravní infrastrukturu, konkrétně pak stále nedostavěnou dálnici D11. 

Série výjezdů předsedy ODS Petra Fialy do regionů bude pokračovat 1. března na Vysočině, konkrétně v Jihlavě. V dubnu pak tato tour vyvrcholí závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie