Fiala (ODS): Občané si zaslouží znát postoje české vlády k přijímání uprchlíků

10.09.2015 19:33

ODS předloží na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny k projednání mimořádný bod „Postoj vlády ČR k migrační krizi a situace v ČR“.

Fiala (ODS): Občané si zaslouží znát postoje české vlády k přijímání uprchlíků
Foto: Petr Kupka
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě v Ostravě

Pokud vládní koalice nepodpoří zařazení tohoto bodu na program aktuální schůze Sněmovny, bude ODS usilovat o svolání mimořádné schůze k této problematice.

Vláda není již několik měsíců schopna informovat občany, jak se Česká republika postaví k migrační krizi a jak chce nastalou situaci řešit. Reaguje pouze na překotný vývoj v Evropě, žádná řešení ale nepřináší a bezradně se potácí ve vleku událostí. Občané České republiky si zaslouží znát postoje české vlády k přijímání uprchlíků.

Jednání Sněmovny, které začíná příští týden, by mělo být vhodnou příležitostí k diskusi a představení kroků, které vláda podnikne. Místo debaty o imigrační politice se ale poslanci mají bavit o nesmyslech, jako je nošení reflexních vest nebo o povinnosti nabízet jeden nealkoholický nápoj levněji než pivo. To je v situaci, kdy se Evropa i naše země potýkají s migrační krizí, naprosto nezodpovědné.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…