Fiala (ODS): Pan ministr Babiš by se měl vrátit z dovolené

01.04.2015 18:49

Pan ministr Babiš by se možná měl vrátit z dovolené, protože vláda nedokáže vybírat daně a to je porušením toho, co sama říkala.

Fiala (ODS): Pan ministr Babiš by se měl vrátit z dovolené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

To, že se vybírá méně daní v době, kdy ekonomika roste, je docela podivné a já bych byl rád, kdyby to pan ministr vysvětlil. A kdyby hlavně něco udělal.

Pan ministr nám stále říká, že je to důsledky spotřební daně a předzásobením tabákem. Já nevím, zda i po třech měsících nižšího výběru daní nejen proti 2014 i proti roku 2013 se můžeme spokojit s takovým vysvětlením. Vláda by se měla chystat na nižší celoroční výběr a připravit na něj státní rozpočet. Premiér by měl říci, zda se vláda chystá omezit výdaje, nebo zvýšit deficit.

Vláda musí konečně začít dobře hospodařit. Zatím jen nachystala rozpočet, kde extrémně vzrostly mandatorní výdaje, kde se navýšily provozní výdaje ministerstev. Vůbec nešetří, jen rozdává. Slibovala, že to někde vybere. Ale zatím to tak nevypadá. Pokud má ministr Babiš v plánu neschopnost vlády vybírat dobře daně kompenzovat tím, že zavede registrační pokladny a slibuje si, že mu živnostníci a drobní podnikatelé výpadky pokryjí, tak si myslím, že je to úplně špatná politika.

Petr Fiala
předseda ODS

reklama

autor: ODS

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…