Fiala (ODS): Pan premiér by měl přestat hrát s občany ČR hru na schovávanou

17.09.2015 19:18

Ministr Dienstbier včera oznámil, že by ČR mohla přijmout až 15 000 uprchlíků. Ministr vnitra Chovanec o chvíli později toto číslo odmítl. Dnes jsem se proto při interpelacích ptal pana premiéra Sobotky, kolik uprchlíků chce tedy vlastně vláda opravdu přijmout.

Fiala (ODS): Pan premiér by měl přestat hrát s občany ČR hru na schovávanou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Jak je jeho obvyklým zvykem, přesné číslo jsem se nedozvěděl. Pan premiér pouze mlhavě naznačil, že by to mohlo být tolik uprchlíků, kolik ČR přijala za války na Balkáně, což může být až 18 000.

Způsob argumentace a odpověď pana premiéra znovu ukazují, že naše vláda nemá v imigrační krizi vůbec jasno. Pan premiér si hraje s občany jako kočka s myší, mlží a není schopen občany ČR jasně seznámit s tím, kolik uprchlíků chce vláda opravdu přijmout. Tento postup je vůči veřejnosti neseriózní. ODS takový přístup odmítá. Ať pan premiér jasně řekne, kolik uprchlíků, jak a v jakém časovém horizontu chce přijmout. Občané si zaslouží otevřenou hru, ne uhýbání jasné odpovědi.

Petr Fiala, předseda ODS


 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.