Fiala (ODS): Pomozte nám posílit hlas zdravého rozumu

15.02.2019 21:52

Komentář na facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu

Fiala (ODS): Pomozte nám posílit hlas zdravého rozumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Už jen necelých 100 dní zbývá do voleb do Evropského parlamentu. ODS dokončuje volební program, představíme ho za měsíc na naší konferenci, a zároveň připravujeme kampaň. Budeme mít silné programové priority a chceme uspět, protože jsme přesvědčeni, že náš politicky silný hlas rozumu bude ku prospěchu českým národním zájmům.

V týdnech, které zbývají do voleb, bude příležitost diskutovat o důležitých otázkách strategického významu. Nemám na mysli jen principy evropské politiky a spolupráce. Nebylo by dobré, abychom se utápěli v komunikačních sporech o tom, kdo to myslí s Evropskou unií upřímně, a co si pod tím vlastně představit. Pro ODS lépe fungující Unie znamená více flexibilní spolupráce, velký právní úklid v nepřehledné evropské legislativě, evropské instituce, které plní zadání od členských států, a nikoliv naopak.

A pak jsou tu tak trochu v pozadí stejně důležitá témata, jako například zemědělské dotace. Ty u nás putují do extrémně koncentrovaného byznysu, místo aby pomáhaly malým a středním farmám. Aby kultivovaly krajinu a přírodu. Abychom naši zemi neproměnili na velké JZD. Abychom nevydávali zájmy majitele velkého agrobyznysu za zájmy České republiky. Protože zájmy naší země jsou jiné. A kampaň před eurovolbami je dobrá příležitost vrátit do středu diskuse zájmy malých a středních zemědělců.

Chceme vrátit politice její pravý smysl, vrátit do jejího středu program a český národní zájem. Pomozte nám posílit hlas zdravého rozumu v české i evropské politice!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…