Fiala (ODS): Populističtí narcisisté jsou možná zábavní, ale nebezpeční

08.01.2021 7:35

Komentář na facebookovém profilu ke vpádu Trumpových příznivců do budovy Kapitolu

Fiala (ODS): Populističtí narcisisté jsou možná zábavní, ale nebezpeční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Všehoschopní populističtí narcisisté jsou možná chvíli zábavní, určitě vzbuzují emoce, leccos i prosadí – ALE! Rozbíjejí demokratický systém, posouvají pravidla, ignorují hodnoty. Ve zlomových okamžicích se nakonec vždy ukáže, že jsou nebezpeční. V USA, v ČR, kdekoliv.

Demokratický politik musí respektovat ústavu a zákony, ale taky ducha ústavy, demokratické hodnoty, morálku, vůli voličů, jiné lidi (než jen sebe) a tedy také svoje politické soupeře. Jistě, je to nepohodlné. Ale jedině tak demokracie funguje. A SPOLU vám takové politiky nabízíme.

Násilí je v demokracii nepřijatelné, útok na demokratické instituce nelze obhájit. A nelze obhájit ani politiky, kteří k tomu lidi vybízejí nebo k násilí mlčí. Vlastní politický názor nesmí nikdo upřednostňovat před vládou práva, demokratickým rozhodnutím lidu a ústavou.

Útok na Kapitol je děsivá věc. Nemůže nám to být jedno. Na americké demokracii záleží. USA jsou garantem svobody a ochranou dem. světa. To se prokázalo v posled. sto letech opakovaně. Přejme americkým přátelům, ať to zvládnou a americká demokracie z toho vyjde posílena. Je to v našem zájmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…