Fiala (ODS): Premiér Sobotka porušil slib a EU „reformuje“ úřednickým stylem

14.07.2016 12:04

Premiér Sobotka na jednání Poslanecké sněmovny 30. června slíbil zapojení opozice do pracovní skupiny k reformě EU po brexitu. Svůj slib nedodržel, pokud to vůbec myslel vážně.

Fiala (ODS): Premiér Sobotka porušil slib a EU „reformuje“ úřednickým stylem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Dnešní jednání „pracovní skupiny k brexitu“ se odehrává na úrovni vládních úředníků, zcela bez zástupců opozičních stran. Opozice tak nebude mít šanci se na připravované strategii reálně podílet. Je to bohužel další důkaz toho, že výroky předsedy vlády o reformě EU nemůžeme brát vážně.

Evropskou unii je třeba zásadně změnit, jinak nemůže dlouhodobě fungovat. Začít musíme u vyjednání výjimky ze společné azylové a migrační politiky nebo povinnosti přijmout euro. Měli bychom si jasně napříč politickým spektrem říci, co jsou naše národní zájmy a co chceme v Bruselu prosazovat. Bohužel vláda současnou situaci ignoruje a pokračuje ve stylu evropské politiky, která se dělá byrokratickými prostředky a za zavřenými dveřmi.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…