Fiala (ODS): Proč by měl ministr Stropnický rezignovat?

09.02.2016 22:09

V pátečních Hospodářských novinách uvedl ministr obrany Stropnický, že pět unesených Čechů se vrátí do ČR, „pokud Fajád nebude vydán do USA. Je to svázané".

Fiala (ODS): Proč by měl ministr Stropnický rezignovat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Tím dal silám mezinárodního organizovaného zločinu a teroristům jednoznačný signál, že český stát s teroristy obchoduje a vystavuje tak české občany, kteří vyjedou do zahraničí, přímému riziku. Ministr obrany, který má být garantem bezpečnosti této země, ohrozil občany, kteří nyní mohou posloužit teroristům k vydírání České republiky. Pokud to pan ministr Stropnický neví, je ministrem obrany, nehraje v žádném smýšleném akčním seriálu. Měl by se podle toho chovat.

Kdyby byl pan Stropnický vojákem, musel by po takovémto výroku být ihned degradován. Pokud má alespoň trochu odpovědnosti, odstoupí sám. Pokud tak neučiní, musí ho premiér odvolat. Ten ale místo toho neustále hovoří o tom, co bylo za předchozích vlád. Neumí se postavit čelem k problému a zjednat pořádek a proto z Bezpečnostní rady státu unikají informace, které ohrožují občany České republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.