Fiala (ODS): Proč premiér Sobotka mlčí ke kauze Čapí hnízdo?

10.03.2016 16:50

Premiér Sobotka by se měl konečně postavit čelem ke kauze „Čapí hnízdo", která se týká jeho vicepremiéra Andreje Babiše.

Fiala (ODS): Proč premiér Sobotka mlčí ke kauze Čapí hnízdo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Od Andreje Babiše - vzhledem k jeho navzájem si protiřečícím výrokům v této kauze - vysvětlení už ani nečekám. Premiér má povinnost jednat. Ve standardních poměrech je totiž těžko představitelné, aby premiér mlčel k takto závažné kauze. Musí se postavit k situaci, kdy existuje podezření, že si současný vicepremiér postavil své víkendové sídlo z dotací, které měly sloužit malým podnikatelům.

Vysvětlením premiérova mlčení snad může být jen to, že se celá kauza Čapího hnízda dotýká i současného náměstka ministra průmyslu a hospodářství, člena ČSSD Tomáše Novotného, který v roce 2011 rozhodl o odpuštění milionové pokuty pro tehdejší majitele Čapího hnízda. Pan premiér se kauzou Čapího hnízda, kde je podezření na dotační podvod a kde ministr financí veřejně říká nepravdy, nemůže promlčet. Jinak se ukazují všechny jeho proklamace o boji proti klientelismu a korupci jako prázdné fráze.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.