Fiala (ODS): Různých předpisů je už tolik, že se v nich často nevyznají ani úředníci a právníci

30.05.2016 14:35

Zjednodušme to! ODS zahájila volební kampaň pro krajské a senátní volby.

Fiala (ODS): Různých předpisů je už tolik, že se v nich často nevyznají ani úředníci a právníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

ODS vyráží do boje o mandáty s programem zaměřeným především na elektronizaci státní správy, podnikání, školství a zahraniční politiku. Leitmotivem kampaně se stalo heslo „Zjednodušme to“, kterým se občanští demokraté vymezují proti stále rostoucí byrokracii a omezování svobody.

„Vláda neustále komplikuje život lidem i firmám. Zavádí nové povinnosti jak pro občany, tak pro podnikatele, omezuje svobodu nás všech. Vždyť různých předpisů je už tolik, že se v nich často nevyznají ani úředníci a právníci. ODS navrhuje jinou cestu. Zjednodušme lidem život, nechme je svobodně žít a pracovat. V následujících týdnech představíme řadu konkrétních návrhů, co zjednodušit v různých oblastech, aby se v České republice žilo lépe,“ vysvětlil předseda ODS Petr Fiala.

„Ekonomika roste a zemi se daří. Jenže na platech to úplně vidět není. To chceme změnit. Snižme odvody a umožněme tak pracovitým lidem mít vyšší platy. Nižší daně a odvody, jednodušší administrativa, rychlejší komunikace s úřady po internetu a z domova. To jsou jasné kroky, které pomůžou nejen naší ekonomice, ale hlavně našim občanům,“ tvrdí první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL