Fiala (ODS): Syrské migranty musíme před vstupem do země důkladně prověřovat

26.07.2016 14:34

Česko přijme na základě kvót, které nám byly vnuceny poté, co se Sobotkova vláda nechala přehlasovat, do konce října 80 Syřanů.

Fiala (ODS): Syrské migranty musíme před vstupem do země důkladně prověřovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Poslední události v Evropě jasně ukazují na bezpečnostní rizika, která s sebou migrační přesuny do Evropy přináší. Také naše poslední zkušenost s přesídlením iráckých rodin není dobrá: i přes projevený zájem žít v České republice u nás mnohé z nich nezůstaly, část směřovala do Německa, bez ohledu na pravidla a na kvóty. Celá akce byla nákladná, nepodařená a jen potvrdila nefunkčnost migračních kvót. Pokud na sebe Sobotkova vláda přijetím kvót bere nyní povinnost syrské uprchlíky přijmout, pak je nezbytné, aby u celého procesu výběru a prověřování byli naši příslušníci tajných a bezpečnostních služeb a abychom jasně věděli, koho do země pouštíme. Česká republika má dobré možnosti, jak migranty prověřit, a máme fungující a důvěryhodné tajné služby. Jejich důkladný postup při výběru je v tomto případě nutností v zájmu zachování bezpečnosti našich občanů.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…