Fiala (ODS): Uprchlíky podle evropských kvót nelze přijímat

09.08.2016 18:15

Lidé se mě ptají, zda přijetí uprchlíků do České republiky není dnes nebezpečné, zda je to dobré a co si o tom myslím?

Fiala (ODS): Uprchlíky podle evropských kvót nelze přijímat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Zkusme si představit, že by se Evropa chovala rozumně: Chránila své hranice, nepouštěla sem miliony ilegálních migrantů, nedovolila by, aby se po Evropě pohybovaly celé „národy“ cizích lidí, o nichž nic nevíme – ale víme to, že mnozí z nich, podporují radikální islám a schvalují teroristické akce. Že by dokázala zasáhnout proti všem, kdo podporují terorismus. Že by do Evropy byli přijímáni po bezpečnostním prověření jen lidé z uprchlických táborů, kterým jde doma skutečně o život, kteří se tu chtějí integrovat a z nichž některým (!) bychom mohli pomoci. Pak se bavme o tom, komu ze Sýrie a podobných zemí chceme u nás poskytnout politický azyl. Jen nelida by řekl, že o tom nesmíme ani uvažovat.

Jenomže v takové situaci nejsme. Jsme ve válce. Radikální islám s námi bojuje, nezvládáme přistěhovalecké vlny, Evropa nedokáže chránit bezpečnost Evropanů, zabíjí se na jihu Francie, v Paříži, Bruselu, Mnichově, islamisté útočí ve vlacích a všude možně. Terorismus má podporu v muslimských přistěhovaleckých komunitách. Evropa si s tím neví rady. Tvářit se, že to tak není, že to nesouvisí s radikálním islámem a s migrací, může jen pokrytec, levicový ideolog nebo nebezpečně naivní člověk.

Za této situace není dobré k nám přijímat uprchlíky podle evropských kvót. Je to postoj nejen rozumný, ale i lidský. Prvním úkolem státu je zajistit bezpečnost vlastních občanů, všechno ostatní je méně důležité. U nás se (ještě) bát nemusíme. Stát se musí chovat tak, aby to tak zůstalo.

prof. Petr Fiala
předseda strany, poslanec PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…