Fiala (ODS): V otázce migrační krize bych očekával jednotný postup vlády

16.09.2015 18:12

Ministr pro lidská práva Jiří Dientsbier dnes na tiskové konferenci prohlásil, že by Česká republika měla po odmítnutí kvót přijmout sedm tisíc uprchlíků, ale může to být i patnáct tisíc.

Fiala (ODS): V otázce migrační krize bych očekával jednotný postup vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Toto prohlášení je pro mě překvapivé. Vzhledem k tomu, že se jedná o ministra vlády Bohuslava Sobotky, vyzývám premiéra, aby otevřeně řekl, jaký počet uprchlíků se Česká republika chystá přijmout, jakým způsobem a odkud je bude vybírat, a jak bude s nimi následně probíhat azylové řízení. Nezodpovězenou otázkou taktéž zůstává, kde chce pan Dienstbier tisícovky uprchlíků umístit, když současná kapacita azylových center je omezená. U takto důležitého tématu bych očekával jednotný postup vlády, nikoli individuální a rozporuplná vyjádření jednotlivých ministrů. Ukazuje se, že vláda nemá žádný plán, jak uprchlickou krizi řešit a hazarduje s bezpečností České republiky a jejich obyvatel. ODS již několikrát deklarovala ochotu pomoci lidem na útěku před hrůzami války. Poskytněme pomoc v uprchlických táborech, pomozme řešit situaci u nich doma. Nedělejme však pokrytecká prohlášení, která nepomohou nikomu a ničemu.

Petr Fiala
předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.