Fiala (ODS): Vláda musí vysvětlit podezřelé okolnosti nákupu testů

21.02.2021 15:39

Premiér Babiš a ministři jeho vlády musí rychle vysvětlit nestandardní okolnosti nákupu antigenních testů pro testování na školách a informovat veřejnost, kdy a za jakých podmínek se děti vrátí do škol.

Fiala (ODS): Vláda musí vysvětlit podezřelé okolnosti nákupu testů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Je to další podivný nákup bez výběrového řízení v rámci nouzového stavu. Veřejnost musí vědět, jestli nákupy probíhají v pořádku, nebo zda někdo zneužívá pandemické situace ve svůj prospěch. Pokud má premiér, či ministr vnitra informace o nestandardních okolnostech nákupu antigenních testů, musí je ihned zveřejnit. Lidé už nevěří vládě a jejím opatřením, jsme svědky chaosu a nevládnutí, do toho se objevují další vážné pochybnosti. Antigenní testy měly umožnit návrat dětí do škol od začátku března. V tuto chvíli není jasné, zda k nákupu vůbec dojde. Je to hazard se vzděláním celé jedné generace, následky ponese celá společnost. Obnovení normální výuky musí být společenská priorita,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL