Fiala (ODS): Vládní koalice porušila zákon. Obrátíme se na Ústavní soud

29.01.2016 15:21

Koalice dnes znásilnila parlamentní demokracii, když odhlasovala ukončení debaty o elektronické evidenci tržeb a stanovila pevný termín hlasování o EET.

Fiala (ODS): Vládní koalice porušila zákon. Obrátíme se na Ústavní soud
Foto: Petr Kupka
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě v Ostravě

 „Koalice dnes znásilnila parlamentní demokracii, když odhlasovala ukončení debaty o elektronické evidenci tržeb a stanovila pevný termín hlasování o EET. Připomínám, že Jednací řád Sněmovny je zákon. Je nebezpečné, pokud si ti, kteří vládnou, začnou myslet, že se na ně zákony nevztahují, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. Pokud skutečně dojde k hlasování, poslanci ODS odejdou ze sálu. Nebudeme se podílet na porušování zákonů,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Pokud koalice násilně prosadí zákon, který poškodí statisíce slušných a pracovitých lidí, obrátíme se na Ústavní soud. Elektronická evidence by byla zavedena jenom proto, že vládní koalice porušila zákon. Věřím, že protiústavně přijatý zákon soud smete ze stolu a Česká republika zůstane právním státem. Nebudeme podporovat porušování platných zákonů a porušování práv demokratické opozice,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…