Fiala (ODS): Za neschopnost vlády nese odpovědnost Andrej Babiš, nelze ji svalovat na ODS

14.09.2018 11:17

Občanští demokraté se ohradili proti obvinění Andreje Babiše, který je nařkl z obstrukcí při projednávání elektronické evidence tržeb.

Fiala (ODS): Za neschopnost vlády nese odpovědnost Andrej Babiš, nelze ji svalovat na ODS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Včerejší jednání k tomuto bodu skončilo předčasně proto, že předsedající schůze nebyl schopen zajistit elementární pořádek v sále při diskusi o nálezu Ústavního soudu k EET. Občanští demokraté kritizují neschopnost vládní většiny zajistit včasné projednávání zákonů.

„Obvinění premiéra Andreje Babiše – podle nějž prý ODS obstruuje při projednávání EET v Poslanecké sněmovně, nechce více peněz pro města a obce apod. – jsou nepřípadná a nehorázná, a proto je jednoznačně odmítáme. Ústavní soud ve věci EET rozhodl už v prosinci minulého roku, vláda poslala do Poslanecké sněmovny zákon reagující na toto rozhodnutí teprve letos v červnu a na jednání se dostal až včera, což je problém vládní většiny. Sám předseda Babiš nese odpovědnost za neschopnost vlády přinášet a prosazovat své návrhy. Místo toho svaluje vinu na opozici a vymlouvá se,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„A co se týká měst a obcí, tak ODS na rozdíl od vlády Andreje Babiše připravuje zákony, které pomáhají obcím i občanům a jež usnadňují život podnikatelům. Prosadili jsme změnu školského zákona, předložili jsme novelu stavebního zákona a připravujeme novelu zákona o hmotné nouzi,“ dodal předseda ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…