Fiala (ODS): Zákon o střetu zájmů není ideální. Přesto je potřebný

14.09.2016 20:25

Zákon o střetu zájmů řeší hlavně střet zájmů Andreje Babiše. Není důvod to nepřiznat. Zákon „o jednom člověku“ není ideální. Přesto je potřebný. Nejsme v normální situaci a proto musíme volit nestandardní cesty. ODS nejde o politické divadlo, ale o efektivní ochranu občanů před oligarchy a všemi, kteří zneužívají moc ve svůj prospěch. Proto jsme zákon podpořili.

Fiala (ODS): Zákon o střetu zájmů není ideální. Přesto je potřebný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Andrej Babiš je od vstupu do vlády ve střetu zájmů. Má firmy, které čerpají státní dotace, pobídky, účastní se veřejných soutěží. Vlastní média, čímž negativně ovlivňuje podmínky pro demokracii a rovnou soutěž politických stran. Všichni to ví. ČSSD to dlouho nevadilo, nám ano. ČSSD vytvořila s Andrejem Babišem vládu a premiér Sobotka ho tam drží, ať A. Babiš udělá cokoli. Před veřejností hrají divadlo, hádají se, urážejí se, ale jinak si rozumějí. Hlasují spolu pro úplné nesmysly a mají společného nepřítele: malé a střední podnikatele, všechny aktivní lidi, kteří chtějí žít svobodně. Původní návrh zákona ostatně nemířil na ty „velké“, ale na starosty. V logice vládní úvahy, že všichni jsou podezřelí.

Vládní ČSSD i KDU-ČSL ale mezitím vytušily, že i je A. Babiš ohrožuje. Najednou na argumenty pravicové opozice slyší. Objevila se šance Andreje Babiše aspoň do budoucna omezit. Takovou šanci nelze promarnit. Zákon o střetu zájmů není proti majetku a soukromému vlastnictví, je naopak pokusem bránit jeho zneužití pro politické cíle. Je ochranou občanů proti zneužití moci. ODS bez velkého křiku i bez pokryteckého a alibistického mlžení podpořila svými hlasy zákon, který reaguje na skutečný problém, jenž máme. To je správná a odpovědná pravicová politika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…