Fiala (SPD): Je nutné zavedení vojenského výcviku pro občany České republiky

12.04.2016 16:59

Projev na jednání Poslanecké sněmovny 12. dubna 2016:

Fiala (SPD): Je nutné zavedení vojenského výcviku pro občany České republiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala (SPD) na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Opakovaně navrhuji zařadit na jednání poslanecké sněmovny parlamentu České republiky bod. „Zavedení povinného vojenského výcviku pro občany České republiky“.

Zdůvodnění:

Chci opakovat návrh našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura na zásadní změnu v koncepci obrany České republiky. V krátké době se v Belgii krvavě potvrdila oprávněnost našeho návrhu. Naše hnutí navrhuje zavedení povinného vojenského výcviku pro občany České republiky. Podle námi zpracované koncepce by se povinnost vztahovala na zdravotně způsobilé muže s možností dobrovolného výcviku v případě žen.

Za vhodnou dobu považujeme 8 týdnů intenzivní přípravy a následně několik dvou týdenních cvičení do věku čtyřiceti let. Jde o podobný model, který používá Švýcarsko. Umožnil by doplnit profesionální jádro armády o připravené zálohy, které budou při obraně České republiky nezbytné. Stávající armáda nemá sil ani na blokování hranic a je pouze nákladným kapesním expedičním sborem. Pro obranu země nemá kapacitu a není na ni připravena ani výzbrojí. Nemáme mobilizační zásoby a chováme se tak, jako bychom s obranou země snad ani nepočítali.

Kolegyně a kolegové, pokud Vám nestačila Francie a Belgie tak věřte, že přijdou další útoky. Dojde k prohloubení destabilizace v řadě evropských zemí s vysokým procentem imigrantů a islámského obyvatelstva a dojde k zásadnímu zhoršení bezpečnostní situace v okolí Evropy. Česká republika se musí na tento vývoj připravit.

Nemůžeme čekat a jsme povinni jednat.

V navrženém bodu jednání přednesu návrh na usnesení s textem: „Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR vyzývá vládu k návrhu změny branného zákona zahrnující zavedení povinného vojenského výcviku.“

Výsledek hlasování zde: 
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=62863

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.