Fiala (SPD): Jsme pěšáky v cizí hře a na Ukrajině nikdo neprosazuje naše zájmy

28.07.2015 20:31

Nedávno jsem se dozvěděl, že mě označili za politika, který má proruské názory na Ukrajinskou krizi. Prorusky myslí zřejmě každý kdo nepapouškuje oficiální názor EU a USA.

Fiala (SPD): Jsme pěšáky v cizí hře a na Ukrajině nikdo neprosazuje naše zájmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala

Ukrajinskou krizi vyvolala špatná politika a vměšování západních zemí do vnitřních věcí Ukrajiny.

Pomohli destabilizovat Ukrajinu, stejně jako destabilizovali Libyi, Sýrii, Irák a další země.... Kolem Evropy se vytváří sud dynamitu. V případě Ukrajiny Rusko tvrdě hájí své zájmy. Ukrajina je dnes zemí, která přestává fungovat.

Střílí se dnes v Mukačevu, kousek od slovenských hranic. Destabilizace na Ukrajině zásadně ohrožuje naše české zájmy. Na Ukrajině dnes působí ozbrojené formace, které můžeme směle označit jako nacistické.

Zřejmě to dnes nevadí, hlavně že jsou protiruské. Bohužel zásadní konflikt na Donbasu je pouze dočasně zamrazen. Obě strany se připravují k dalším bojům. Americká armáda připravuje armádu Kyjevské vlády a Rusko podporuje povstalce. Z povstalců je dnes armáda, která intenzivně cvičí a připravuje se na masivní bojové střetnutí.

Na stranu povstalců přechází řada důstojníků a úředníků Ukrajiny. Celý vývoj je hluboká porážka životních zájmů České republiky. Chceme Ukrajinu jako místo obchodu a tranzitu. Nechceme z ní bojiště a chceme mít vyvážené vztahy s Ruskem. Místo toho jsme pěšáky v globálním geopolitickém konfliktu. Nejsem proruský politik, pouze odmítám nebýt pročeský politik. Vzdáváme se suverenity pro cizí zájmy. A budeme za to platit, doufejme, že jen penězi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…