Fiala (SPD): Maďarská kameramanka zakopla o systém, teď prý chce do Ruska

23.10.2015 6:27

Celá Evropa se dnes věnuje příběhu maďarské kameramanky, která údajně podkopla nohy nelegálnímu syrskému imigrantovi, když ten v davu jiných nelegálních imigrantů utíkal od tamní policie jejím směrem.

Fiala (SPD): Maďarská kameramanka zakopla o systém, teď prý chce do Ruska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala (SPD) na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Pojďme se vyhnout emocím a šmakování bulvárních podrobnosti, před námi je systémový problém:

1.) Tato situace vůbec neměla nastat. Maďarská reportérka Petra Lászlóová je podle dostupných informací civilistkou s maďarskou občankou v kapse, která se v ten okamžik nacházela na výsostném území Maďarska. Proti ní se naopak hnali lidé, kteří se dopustili zločinu – nelegálně překročili hranice její země. Než budeme obviňovat ženu, která se zlekla okolnosti a jednala, jak uměla, položme si otázku, kdo a co může za to, že takové situaci vůbec musela čelit a najděme systémové řešení, aby se tyto situace již více neopakovaly. Takovým řešením je v případě České republiky neprodyšné uzavření hranic před invazi nelegálních imigrantů.

2.) Člověk, kterému tato paní údajně ublížila, jakýsi Abdula Mohsen, je podle údajů od Kurdské demokratické strany, teroristou z Al-Nusry, syrské pobočky Al-Káidy. Objevila se dokonce fotka jeho údajného nedávno smazaného profilu na Facebooku, kde pózuje na pozadí vlajky této teroristické organizace. Mezitím se však pan Mohsen stihl stát hýčkanou celebritou evropských médiích a nadmíru ekonomický protežovaným obyvatelem Španělska. Tato nejasná situace nás nutí položit si otázku, kdo a jak dovede zkontrolovat minulost a skutečné úmysly nelegálních imigrantů, kteří se řítí do Evropy? Co když jsou obvinění Kurdů pravdivá? Samozřejmě, naše média již citují prestižní americký deník The New York Times, který obvinění vůči Mohsenovi hned vyvrátil. Avšak důkazy profesionálních novinářů z citovaného světového média jsou vskutku úsměvné: zavolali panu Mohsenovi a zeptali se ho: „Jste terorista?“ A on jim odpověděl „Ne, ne, nejsem.“ A to je celé.

3.) Po soudním rozhodnutí zvažuje výše uvedená maďarská novinářka, že se přestěhuje do Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…