Fiala (SPD): Řecký krach přelepí peníze ze vzduchu

07.07.2015 7:23

Především je třeba konstatovat, že řecké referendum o podmínkách EU bylo zcela legitimní. Výhrady eurokomise jsou směšné.

Fiala (SPD): Řecký krach přelepí peníze ze vzduchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Výsledkem referenda budou dvě varianty: a) odchod Řecka z eurozóny a provedení racionálních reforem, které povedou na základě kursu vlastní měny ke stabilizaci řecké ekonomiky. b) Řecko z eurozóny neodejde.

Evropská centrální banka natiskne "ze vzduchu" další stamiliardy eur a nacpe je věřitelům Řecka. A protože bude třeba, aby tyto hromady nově natištěných eur měly poptávku, bude třeba někoho do eurozóny nalákat. Třeba Českou republiku.

Hodnotu ničím nepodložených peněz můžete udržovat pouze jediným způsobem: tak, že je o ně zájem. Buďto z nich uděláte mezinárodní platidlo, jako v případě dolaru, anebo rozšiřujete počet států, které se vzdají vlastní měny a přijmou vaše papírky. Varianta druhá bude znamenat odklad řeckého krachu, který za několik let proběhne jako celoevropský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…