Fiala (Úsvit): Víc už na daních nevyberete, lidé nemají peníze ani ochotu

07.10.2013 9:57

Levice i takzvaná pravice dnes neumí nic jiného než zvyšovat daně a dělat dluhy. Daně občanů přitom nemohou sloužit na nehospodárné a nepotřebné projekty politických kmotrů vlád a stranických sekretariátů.

Fiala (Úsvit): Víc už na daních nevyberete, lidé nemají peníze ani ochotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr za kraj olomoucký, Radim Fiala

Pravice před volbami slibovala, jak nízké a jednoduché daně budou, a zatím jsou po sedmi letech její vlády nejvyšší v historii.

Bláznivým nápadům však není konec. Strany chtějí zrušit výpočet daně z příjmu fyzických osob ze superhrubé mzdy a zavést 19% sazbu daně ze základu hrubé mzdy. Dříve 15% ze superhrubé mzdy.

Pro zaměstnance je tato změna daňově neutrální, ale zvyšuje daň u osob samostatně výdělečně činných, tedy živnostníků. Těch, kterých se ODS dovolávala nejvíce…

Pro stínového ministra financí ČSSD Jana Mládka, stejně jako pro všechny ostatní, kteří myšlenku na zvyšování daní myslí vážně, mám jasný vzkaz: Víc už nevyberete. Lidé na vyšší daně už nemají peníze a ani ochotu je cpát státu, který špatně hospodaří.

My budeme prosazovat snižování DPH a spotřební daně u pohonných hmot. U ostatních daní chceme moratorium na daňové změny po dobu tří let. Cílem je vytvořit stabilní ekonomické prostředí a podpořit poptávku na trhu.

Navíc chceme platbu DPH ze skutečně zaplacených faktur a odstranění ručení za platbu DPH u obchodního partnera. V současné době je jedním z dopadů krize prodlužování splatnosti faktur a obecně nedostatek dispozičních finančních prostředků. Přesun povinnosti zaplatit daň na skutečně proplacené faktury přinese výraznou podporu především pro živnostníky a menší firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…