Fialová (ANO): Vyhlašuji minutu ticha za demokracii, kterou jste tady teď pošlapali

23.01.2024 21:02

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 23. ledna k návrhu poslanců Víta Rakušana, Petra Fialy, Mariana Jurečky, Markéty Pekarové Adamové, Ivana Bartoše a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o správě voleb.

Fialová (ANO): Vyhlašuji minutu ticha za demokracii, kterou jste tady teď pošlapali
Foto: ANO 2011
Popisek: Eva Fialová

Děkuji za slovo, paní předsedající. Chtěla bych reagovat na pana Jakoba, který nám tady přednesl výčet toho, kdo kdy vystoupil a kolik bylo minut. Já bych ale také chtěla znát toto spektrum z druhé strany. Já jsem třeba minulý týden nevystoupila ani jednou, ani ve faktické. A poslouchala jsem debatu, která tady vznikla. A evidentně se ukázalo, že v návrhu korespondenční volby jsou jisté chyby, které přiznala i paní předsedkyně a uveřejnila to následně na svých sociálních sítích a dávala už návrhy na to, jak to napravit. Přijde mi to velice závažné. A chtěla bych znát od pana Jakoba i tato čísla zespodu, z druhé strany, kdo tedy nevystoupil, kdo neměl možnost se vyjádřit.

Vy tady spoléháte na to, že se teď vyplácáme faktickými poznámkami. Ale opravdu nám omezujete právo, které máme, se k tomuto vyjádřit. Poslouchala jsem zde ty debaty. A mám návrh pro svoje kolegy: protože tito samozvaní demokraté nám tu omezují svoje práva, já zbytek své faktické poznámky věnuji minutě ticha za demokracii, kterou jste tady teď pošlapali. (Potlesk z lavic ANO a SPD. Poté se opoziční poslanci v levé části sálu postaví a stojí minutu ticha. Koaliční poslanci v pravé části sálu sedí a baví se nahlas mezi sebou. Po vypršení limitu faktické poznámky předsedající: Váš čas vypršel.) Děkuji. (Potlesk z lavic ANO a SPD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

22:01 Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zajištění dostatku finančních prostředků pro chod…