Fialová (SPO): Islámské kulturní centrum v Brně?

16.03.2016 21:04

Již několik týdnů obyvatelé brněnské městské části Královo Pole živě diskutují nad plánovaným otevřením Islámského kulturního centra v soukromé budově na Metodějově ulici, která je zkolaudovaná jako místo pro podnikání.

Fialová (SPO): Islámské kulturní centrum v Brně?
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Centrum se chystá otevřít spolek Ahlulbayt, který provozuje šíitský muslim Abdulrahman Adday, podnikatel z Kuřimi, kde toto centrum sídlí již čtyři roky v areálu jeho firmy.

Přesto, že skupina šíitských muslimů je méně radikální odnoží, obyvatelé MČ Královo Pole se obávají nejen velké koncentrace islamistů, ale zejména problémů, které může vyvolat daleko početnější komunita sunitů, jenž by chod centra ostře sledovala.

Dle prohlášení starostky Králova Pole Karin Karasové chce několik jednotlivců toto znepokojení využít v kampani před blížícími se krajskými volbami.......a právě v tomto se paní starostka mýlí, tady přece nejde o pár jedinců a o politiku už vůbec ne, ale o obavy většiny třicetitisícové městské části a právě v takových případech by bylo referendum velice prospěšné, vždyť jde přece o názor občanů, kteří chtějí, aby jejich domov zůstal nadále bezpečným útočištěm a rozhodně s jakoukoli islamizací MČ, Brna a ČR nesouhlasí.

Pevně věřím, že výsledky řady  kontrol, které proběhnou ještě před otevřením ze strany samosprávy, neumožní otevření tohoto centra a obyvatelé Králova Pole a Brna vůbec se nebudou muset zabývat problematikou a případnými potížemi vzniklými tolik odlišnými kulturami.

Jana Fialová, místopředsedkyně SPO JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.