Fiedler: Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy

19.03.2015 5:31

Karel Fiedler? z uzavřeného semináře Migrace do České republiky

Fiedler: Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy
Foto: archiv hnutí
Popisek: Karel Fiedler.

Včera jsem se na MV (Ministerstvu vnitra) zúčastnil spolu s některými dalšími poslanci uzavřeného semináře pro poslance na téma Migrace do české republiky. Co bylo pro mne velmi zajímavé, že pracovníci MV, konkrétně 1. náměstek JUDr. Ing. Jiří Nováček a ředitel Odboru imigrační politiky PhDr. Tomáš Haišman jsou pánové s věcnými a reálnými názory na danou problematiku.

Spolu s Vámi si pak kladu otázku, proč stejně poměrně věcné a reálné názory na danou problematiku nemají i další představitelé vlády a státu?

Z toho, co na semináři zaznělo je možno mít (zdůrazňuji) mírnou naději, že dosavadní naprostá vstřícnost a benevolence vůči imigrantům zejména v EU je snad už na ústupu. Že statut azylanta je v naprosté většině případů imigranty zneužíván, v drtivé většině případů nejde o žádné uprchlé azylanty ale o prosté imigranty z ekonomických důvodů. A že náš největší přínos pro ať už uprchlíky nebo migranty bude právě v místě problémů – v jejich zemi, nikoliv u nás.

Víte, že jeden z největších uprchlických táborů v místě konfliktu má cca 73 tisíc osob (bez komunikací, bez systému zásobování, bez lékařské péče) Že ze tří imigračních center ve Středomoří se pouze Španělsku daří vzdorovat imigrační vlně a Itálii a Řecku nikoliv? (rozbití center obchodu s lidmi na území západní Afriky však Španělskou vládu vyšlo dosud na cca 50 mld. EUR)

Na semináři zazněl i velmi správný dotaz a obava – kam plynou zisky mafií z obrovského obchodu s lidmi? Asi máte správnou obavu jako já, že to asi bude radikálům na území Afriky …

Poznámky ze semináře mám v kanceláři. Zítra zde ještě dopíši pár faktů a poznámek, které jsem si udělal.

Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy. Na semináři zazněla informace, že 60-70 % z námi evidovaných osob jako imigranti jsou studenti. Také se ptáte za čí prostředky tady studují? Vyžádám si patřičnou odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…