Fiedler (Úsvit): Sobotka křičí splněno, přitom plnit ani nezačal

11.09.2014 20:35

Sociální demokraté se v nadcházejícím předvolebním klání přihlásili k ožehavému tématu ubytoven, neboli kšeftů se státními příspěvky na sociální bydlení.

Fiedler (Úsvit): Sobotka křičí splněno, přitom plnit ani nezačal
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Karel Fiedler.

Po celé republice visí nyní plakáty s premiérem Bohuslavem Sobotkou s nápisy „Schváleno! Stop byznysu s ubytovnami. Dáváme vládě sociální směr“. Problém pana premiéra ale je, že lže, jak když tiskne plakát. Doslova.

Vládní návrh zákona, který má za úkol řešit právě byznys s ubytovnami, totiž ještě ani nedorazil do Poslanecké sněmovny. Ano, vláda jej sice schválila, ale pokud ještě stále žijeme v parlamentní demokracii – a já pevně věřím, že ano – čeká tento návrh kolečko tří čtení v Poslanecké sněmovně a následné projednávání v Senátu. Pokud by tedy šlo vše hladce, to znamená, že se projednávání nikde a u nikoho „nezasekne“, nebude se finální projednávání a hlasování konat dříve, než v lednu, únoru příštího roku. A to je pane premiére, sakra dlouhá doba na to, abyste voličům tvrdil, že je již „splněno“.

A ještě jedna poznámka, tentokrát o vlastní vůli pana premiéra něco takového vůbec řešit. Když totiž Úsvit přímé demokracie předložil počátkem prosince loňského roku – tedy téměř před rokem – do Poslanecké sněmovny návrh zákona o hmotné nouzi, narazili jsme. Přestože smyslem tohoto návrhu nebylo nic jiného, než omezit sociální dávky tím, že zpřísňoval podmínky samotné výplaty takzvaného doplatku na bydlení, byla to právě sociální demokracie, která ho společně se svými koaličními partnery poslala ke dnu a shodila ho ze stolu již v prvním čtení. Tak jak to tedy je?

Každý měsíc jde ze státního rozpočtu na sociální bydlení (tedy převážně ubytovny) již jedna miliarda korun! Spočítat, resp. odhadnout (ne všechny příspěvky jsou jistě neoprávněné) kolik nás to za dobu stálo dále zbytečně navíc, není těžké...

Premiér Sobotka svým voličům lže. Tvrdí, že v otázce problematiky ubytoven má sociální demokracie již splněno, řešení je odhlasované. O tom, že tomuto řešení před rokem nedal vůbec šanci jen proto, že jej navrhoval Úsvit a ne jeho vlastní strana, mlčí. O tom, že „“jeho“ lidem trvalo následně deset měsíců, než ministerskému kabinetu předložili navlas stejný návrh, také mlčí. A o tom, že tento návrh nezačne platit dřív, jak za rok a půl – jestli vůbec – už se na svých plakátech nezmiňuje vůbec. Vítejte ve státě sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…