Fiedler (Úsvit): Ve Vrběticích se odehrává katastrofální situace

03.12.2014 11:15

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny dne 3. 12. 2014.

Fiedler (Úsvit): Ve Vrběticích se odehrává katastrofální situace
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Karel Fiedler.

Děkuji za slovo. Ano, já jsem přesně s tímto návrhem chtěl, pane předsedající, vystoupit, protože my už jsme tento bod - náš poslanecký klub mým prostřednictvím - navrhovali jednou. A myslím si, že aktuální situace ve Vrběticích - Vlachovicích tomu opravdu nahrává, aby se konečně Poslanecká sněmovna začala zabývat situací, která se tam děje, tím, co se tam odehrává.

Podle informací, které mám k dispozici, které se tedy ke mně dostaly, tam k nějakým problémům docházelo už v průběhu noci. Dodávková nebo zásobovací vozidla nebyla vpuštěna ráno do této oblasti. A občany a děti tam necháme? Necháme, aby občané vodili děti do školy? Takže policie nebo patřiční pracovníci, kteří tam - podle informací které mám k dispozici, zdůrazňuji - bránili tomu, aby tam vjela zásobovací vozidla, a necháme obyvatele, aby své děti vodili do školky a teďka si je vyzvedají?

Myslím si že to je opravdu katastrofální situace, která se tam odehrává, a proto navrhuji, abychom na pořad dnešního jednání této schůze zařadili bod "Situace ve Vlachovicích - Vrběticích a v muničním skladu". Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…